Меню

Мока тирамису в чаша

15 август 2021 | 06:03 | Илияна Николова
Добави в любими
8 бр бишкоти
1 чаена лъжица разтворимо кафе 
120 мл гореща вода
2 супени лъжици ликьор или бренди 
1 чаена лъжица захар
200 г рикота
200 г цедено кисело мляко
25 г пудра захар
1 чаена лъжица течна ванилия 
25 г черен шоколад, настърган за декорация
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Начупете всяка от бишкотите на три части. Натрошете ги и ги разпределете в 4 чаши. Поставете кафето в мерителна чаша и залейте с водата. Разбъркайте, за да се разтвори. Добавете ликьора или брендито. Прибавете и захарта. Разбъркайте, докато се разтвори напълно. Залейте бишкотите. Оставете ги да се накиснат добре, докато поемат течността. 

Разбийте рикотата с цеденото мляко, пудра захарта и настъргания шоколад. Разпределете крема в чашите върху напоените бишкоти. Покрийте и охладете в хладилник за 30 минути преди сервиране. 

Снимка: istock 

Опитайте още:

Бързо домашно тирамису

Тирамису с череши

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай