Меню

Картофено рьощи със сирене Грюер

31 август 2021 | 05:54 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг картофи, обелени и настъргани 
1 яйце, разбито 
300 г настъргано сирене Грюер
5 супени лъжици брашно
2 скилидки чесън
1 малка глава лук, ситно нарязан 
Сол и черен пипер на вкус 
2 супени лъжици олио
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Смесете всички продукти в голяма купа. Овкусете с подправките и разбъркайте добре с ръце. Загрейте голям тиган на висока температура. Загрейте в него олиото. Прехвърлете сместа с картофите в тигана, като я притиснете, така че да се разпредели равномерно в тигана. Пържете около 15 минути от едната страна. Обърнете рьощито и пържете за още 15 минути от другата страна или до златисто. 

Ако ви е трудно да се справите с рьощито на цяло, разпределете го на малки порции по няколко малки рьощи в тигана. Сервирайте горещо. 

Снимка: istock

Опитайте още:

15 изкушаващи рецепти с картоф

Родопски пататник

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай