Меню

Салата с черна леща „Белуга“

10 септември 2021 | 06:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 ч.ч. несварена черна леща Белуга
150-200 г бейби спанак
½ глава червен лук
2 червени сладки чушки
няколко сушени домата в зехтин
10-15 бр. маслини без костилките
няколко листа босилек или магданоз
За дресинга:
¼ ч.ч. зехтин
2 супени лъжици винен оцет 
1 супена лъжица сусамов тахан
2 скилидки чесън, пресовани
½ чаена лъжичка сушен риган
сол и черен пипер на вкус
25 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Лещата се сварява според инструкциите на опаковката, след което се отцежда в гевгир и се оставя да се охлади. В дълбока купа комбинирайте нарязаните спанак, червен лук, сушени домати, чушки, маслините и босилека. Добавете охладената леща към тях. Всички съставки за дресинга се комбинират и се разбърква добре, след което се овкусява салата и отново всичко се разбърква. Опитайте и ако е необходимо добавете още от съставките на дресинга според вкуса ви.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай