Меню

Френска разядка с лук

14 октомври 2021 | 05:56 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 глави жълт лук
щипка сол
2-3 с.л. олио
1 стрита скилидка чесън
1 супена лъжица сос Уорчестър
2 стръка прясна мащерка – по желание
2 чаши кисело мляко 
2-3 с.л. майонеза
черен пипер на вкус
25 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В добре загрят тиган сложете ситно нарязания лук с олиото и щипка сол. Гответе лука на умерен огън докато се карамелизира. Ако започне да загаря може да добавите малко бяло вино или вода. Щом лукът е готов добавете стрития чесън, соса Уорчестър и наситнената мащерка. Разбъркайте и отделете от огъня, за да изстине лукът. В купа сложете киселото мляко, майонезата и лука. Всичко се разбърква добре. Може да добавите малко черен пипер. Ако ще сервирате с чипс, може и да не добавяте сол.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай