Меню

Гръцка картофена веган салата

18 октомври 2021 | 12:23 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
12 малки картофа
4 супени лъжици нарязан лук
4 супени лъжици зехтин
4 супени лъжици червен винен оцет 
1 и ½ чаени лъжици лимонов сок
½ чаена лъжица чесън на гранули
½ чаена лъжица лук на прах (по желание)
½ чаена лъжица морска сол или на вкус 
½ чаена лъжица черен пипер 
¼ чаена лъжица сушен риган
¼ чаена лъжица захар
¼ чаена лъжица сушен розмарин
1 щипка чили на прах (по желание)
120 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Нарежете картофите на едри парчета. Сложете ги в тенджера и ги покрийте с подсолена вода. Оставете ги да заврат. След това намалете котлона и оставете да се варят 25 минути. Отцедете и оставете да изстинат за 30 минути.

Нарежете картофите на филийки. Сложете ги в купа за салата. Покрийте с нарязания лук. Смесете зехтина с оцета, лимоновия сок, чесновите гранули, лука на прах, солта, пипера, ригана, захарта, розмарина и чилито. Разбъркайте много добре. Залейте картофите с дресинга. Разбъркайте добре. Приберете в хладилник за 30 минути, преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай