Меню

Чеснови пилешки бутчета с пармезан

13 януари 2022 | 12:35 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1/3 чаша зехтин
1 чаша настърган пармезан 
1 чаена лъжица чеснова сол
1 чаена лъжица лют червен пипер
½ чаена лъжица чесън на гранули 
8 бр. пилешки бутчета без кост и кожа
45 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Поставете фолио в тава за печене. Излейте зехтина в плитък съд. Смесете пармезана, чесновата сол, пипера и чесъна на гранули в друга плитка купа. Разбъркайте. Нарежете месото от бутчетата на едри парчета. Потопете ги в зехтина, а след това в сместа с подправките и пармезана, за да покрие. Подредете в подготвената тава.

Печете за около 25-30 минути или до златисто. Ако имате термометър, можете да се ориентирате кога пилешкото е готово, ако вътрешната му температура стане 75 градуса.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай