![¾ чаша сушени фурми без костилка
½ чаша овесени ядки, пълнозърнести
½ чаша нарязани сушени ябълки
½ чаша неподсладено бадемово мляко
¼ чаша счукан пекан или орех по избор
1 супена лъжица канела на прах](/media/files/resized/article/654x358/5f6/463be7706831c045ac2b71af27b8a5f6-71978729cea3d8eb0a297adbc05ad94c.jpg)
40 мин
-
Порции: 10
Накиснете фурмите в купа с гореща вода за около 10 минути, докато омекнат. Отцедете. Смесете овесените ядки, сушените ябълки, бадемовото мляко, пекана, канелата и ги оставете да се накиснат добре.
Добавете фурмите към сместа. Пасирайте всичко в блендер или в кухненски робот до получаване на гладка лепкава смес. Оформете малки топки с ръце. Подредете бонбоните в плитка тава с хартия. Охладете в хладилник за минимум 15 минути.
Снимка: iStock
Вижте още: