Меню

Спагети с чери домати и босилек на тиган

11 февруари 2022 | 12:22 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 лимон
1 пакет спагети
2 скилидки чесън, пресован
1 малка глава лук, ситно нарязан 
½ чаша сухо бяло вино 
2 супени лъжици зехтин 
Сол и черен пипер на вкус 
500-600 г чери домати, на половинки 
½ чаша пресен магданоз, ситно нарязан 
1 чаша листа босилек, пресен и накъсан на едро 
Пармезан за настъргване и поръсване
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

От кората на лимона обелете четири тънки ивици. Нарежете ги на много ситно. Изстискайте сока от лимона, така че да получите 2 пълни супени лъжици. В голям дълбок тиган на средна температура сложете спагетите. Към тях добавете чесъна, лука, лимоновия сок, виното, 4 чаши вода, ¾ чаена лъжица сол и ½ чаена лъжица черен пипер. Оставете да заври, като разбърквате от време на време за 5 минути.

Добавете доматите и продължете да варите пастата, докато течността се абсорбира, но все още я има. Добавете лимоновите корички и магданоза. Разбъркайте. След това прибавете и босилека. Разбъркайте. Поръсете с пармезан и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай