Меню

Сладко-солени пилешки крилца

14 февруари 2022 | 12:27 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши кафява захар
1 чаша горчица 
¼ чаша соев сос 
2,200 кг пилешки крилца
180 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете кафявата захар, горчицата, соевия сос в купа. Разбъркайте добре. Отделете ¼ чаша в чаша за по-късно в хладилник. Поставете крилцата в голяма купа. Покрийте с маринатата и разбъркайте с ръце, за да полепне добре по крилцата. Приберете в хладилник за 2 часа или за през нощта.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете крилцата в тава и печете до златистокафяво или около 30 минути. Извадете запазената марината. Намажете крилцата с нея и печете за още 10-20 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай