Загрейте фурната на 200 градуса. В голям тиган загрейте зехтина на средна към висока температура. В него задушете спанака и лука. Разбъркайте да омекнат. Добавете чесъна. Разбъркайте. Нека се готви 2-3 минути. Свалете от котлона. Отцедете отделената вода. Добавете сол и пипер. Разбъркайте. Оставете да изстине до стайна температура. 

Върху леко набрашнена повърхност разстелете бутертестото. Нарежете всеки лист тесто на 4 квадрата. В малка купа смесете натрошеното сирене и рикотата. Добавете сместа със спанака и разбъркайте добре. Разпределете сместа върху квадратите тесто, като я разположите по диагонал в едната част на квадратчетата.

Прегънете наполовина, така че да се получи триъгълник. Намажете с малко вода ъгълчетата и притиснете с пръсти или с вилица по ръбовете, за да се слепи тестото. Намажете с разбитото яйце. Подредете в тава с хартия. 

Печете до златисто или около 30 минути в загрятата фурна. Оставете бюрека да си почине и да изстине преди да го сервирате. 

Снимка: istock