Меню

Домашен течен шоколад с масло

18 април 2022 | 05:53 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
250 г печени лешници без люспи
1/4 ч.ч. кафява захар
150-200 г тъмен шоколад или микс с млечен
100 мл прясно мляко
70 г масло
15 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Ако лешниците, които сте закупили не са печени, може да ги запечете за няколко минути във фурната, около 10-12. След това ги сложете в кухненски робот или блендер.

В малка тенджера комбинирайте шоколада, маслото и млякото. Маслото и шоколадът трябва да се разтопят добре, но да не завират. Ако сместа се загрее много, свалете я от котлона и продължете да бъркате до хомогенизиране на съставките.

В блендера към ядките, добавете захарта. Хубаво смелете всичко, поне 5-6 минути. След това добавете шоколадовата смес и отново пуснете блендера за 5-6 минути. Колкото по-дълго време смилате, толкова по-фин ще стане шоколадът. Разбира се, дори да усещате фини парченца ядки, той също ще бъде много вкусен.

Готовият течен шоколад се слага в буркан и след това в хладилник, за да стегне.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай