Меню

Киш със спанак без тесто

4 май 2022 | 12:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица олио 
1 глава лук, нарязан
500 г спанак
5 големи яйца, разбити 
¼ чаена лъжица сол 
1/8 чаена лъжица черен пипер
3 чаши настърган пармезан (или друго сирене)
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла форма за печене с малко мазнина. Загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. Запържете лука, като разбърквате постоянно за около 3 минути, докато омекне. Добавете спанака. Гответе, докато омекне, спадне и пуснатата от него вода започне да се изпарява.

Разбийте яйцата със солта и пипера в голяма купа. Добавете настъргания пармезан. Добавете и сместа със спанака. Разбъркайте много добре, докато се смесят. Излейте в подготвената форма. Печете в загрята фурна за около 30-40 минути. Оставете да изстине за поне 10 минути, преди да нарежете и сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай