Лукът се нарязва на ситно, също и лютата чушка.

В купа се смесват лука, брашното, подправките и чушката.

Добавят се около 8 с. л. вода – да се получи гъста каша.

Загрявате олиото около 190 градуса. Загребвате с лъжица от сместа и пържите до златисто.

Готовите баджи изваждате на кухненска хартия да попие мазнината. За сервиране: готови картофени рьощи, пресен кориандър, манго чътни, барбекю сос. Рецептата е предоставена от Радостина Гюрова, победител в кулинарния конкурс „Вкуси света с Az-jenata.bg.“

Снимки: личен архив Радостина Гюрова.


Коя е Радостина Гюрова?

Радостина Гюрова се занимава сериозно с кулинария от началото на 2020-та година. Споделя, че готвенето е било нейна страст и преди това, но не се е задълбочавала. Тя и партньорът ѝ обичат да пътуват, но по време на пандемията и ограниченията това тяхно хоби е останало на заден план. Но пък тогава изниква пред нея идеята да започне кулинарни пътешествия, за които е необходимо единствено желание, идеи и вкусни продукти.

Ради започва свое лично предизвикателство да приготвя меню от всяка една държава в света и да споделя рецептата в своите профили в социалните мрежи. Всяка седмица тя представя цяло меню от една от 167-те държави в света.

Признава, че любимите ѝ вкусове са всичко странно и ново, и че обича да опитва всичко, докато пътува. За нея няма ограничения, когато готви.

В професионален план кариерата ѝ е свързана с подбор на персонал, като от няколко години се специализира в подбор на ИТ специалисти.

Повече информация за Ради и нейните кулинарни предложения можете да откриете тук:

https://www.instagram.com/radi_from_eat_the_world/

https://www.facebook.com/Radi-from-Eat-the-World-107707138118959

Видеорецепта „Яйца роял“ от финала на конкурса „Вкуси света с Az-jenata.bg"

Опитайте още: