![5 филийки хляб (обикновен или кето)
½ чаша прясно мляко (или течна сметана)
2 яйца
1 супена лъжица захар (или еритритол)
щипка сол](/media/files/resized/article/654x358/ec5/d9e6617907b72ce83c37c4ea94693ec5-c4fcafbd4fa30fbed8a137ddcb3f0283.jpg)
„Пържени филийки“ – две думи, които ни отвеждат в детството – с аромат на неделно утро и усмивка.
За да направите малко по-здравословни вашите пържени филийки, заменете олиото с масло. Освен това не е нужно да използвате дълбок тиган, пълен с мазнина – достатъчно е около 25 грама масло (или 4-5 супени лъжици олио), колкото да покрие съда за пържене.
За любителите на кето храненето – заменете прясното мляко със сметана за готвене; а обикновеният хляб – с кето хляб.
Счупете яйцата, добавете млякото (или сметаната), солта, захарта (или заместителя ѝ), разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес. Внимателно потапяйте филийките, оставяйки ги за няколко секунди в сместа, за да се напоят със съставките.
Пържете в добре загрята мазнина, докато придобият приятен кафеникав загар. Поднесете по желание със сирене (кето вариант), сладко или мед. Да ви е сладко!
Вижте още: