Меню

Месена баница

20 февруари 2008 | 15:55 | Аз жената
Добави в любими
Месена баница

Приготвяне
Продукти :
1 куб. мая
1 ч. ч. топла вода
1 суп. л. захар
брашно за гъста каша
1 яйце
1 суп. л. сол
250 мл газирана вода
250-300 г сирене

Приготвяне:
Всичко това се обърква и се оставя да втаса. Към него се прибавя едно яйце, една супена лъжица сол, 250мл газирана вода и брашно. Замесва се средно меко тесто. Разделя се на 10 топки. Всяка топка се разточва и се маже с олио. Топките се поставят една върху друга и се разточват на един голям правоъгълник. Отново се маже с олио и се поръсва със сирене. Реже се на два малки правоъгълника. Завиват се две рула. Навиват се в две различни посоки и се поставят в намазана тава. Оставя се да втаса. Тестото трябва да изпълни тавичката. Маже се с жълтък и олио и се пече.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Силвия ( преди 11 години )
Наистина тази баница е чудесна. Може да се направи с обикновенна вода, ако нямате газирана . Много лесно се приготвя и не отнема много време - пробвайте и успех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
венелина ( преди 11 години )
да се разбере по добре брашното за гъста каша се отнася за маята отделно за тестото ни е необнодимо поне 1 кг брашно забравила съм да напиша
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
boni ( преди 11 години )
banicata e straxotna,napravix q sas udovolstvie!az q izpekox kato dve samostoqtelni rula,pak stana.pozdravqvam vi za vkusnata recepta.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Виолета ( преди 11 години )
Наистина е хубава рецептата. Аз я правя със сирене и извара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Nadita ( преди 11 години )
Рецептата е много добра. Правила съм я не един път, но за някой, който я чете за първи път сигурна съм, че няма да я разбере. Ако иска да опита да я направи, все пак трябва да има под ръка 1 кг брашно и като започне да приготвя тестото, трябва да добави брашно толкова, че тестото да е меко. Добавя се брашно, докато тестото започне да се отлепва от ръцете. Месената баница е много вкусна. Сиренето може да се смеси или замени с извара. Пробвайте рецептата заслужава си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар