Меню

Ябълков кекс по рецепта на Дженифър Гарнър

14 септември 2022 | 15:15 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За тестото: 
1 и ½ ч.ч. кафява захар
⅓ ч.ч. разтопено, но не вряло кокосово или краве масло
1 яйце
1 ч.ч. мътеница
1 ч. л. ванилова есенция
1 ч. л. сода за хляб
2 и ½ ч.ч. брашно
2 и ½ ч.ч. нарязани ябълки
За поръсване на тестото:
- ½ ч.ч. обикновена захар
- 1 ч. л. канела
- 1 и  ½ с.л. разтопено краве масло
55 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

С това тесто може да приготвите цял кекс или мъфини, по ваше желание.

Ябълките се почистват и нарязват на тънки филийки, които след това се нарязват на по-малки парчета. В купа комбинирайте захарта, маслото и разбъркайте добре. След това добавете яйцето, мътеницата, ванилията, содата и брашното. Разбъркайте много добре всичко, за да се получи гладка смес. Добавете канелата и ябълките. Тестото за кекса трябва да се получи доста гъсто. Намазнете незалепваща форма за кекс/мъфини. Изсипете тестото. Комбинирайте съставките за поръсване и го поръсете равномерно.

Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 45 минути (пробвайте с клечка за зъби дали тестото е готово) или около 25 минути, ако ще разпределите тестото във форма за мъфини. След като десертът изстине, може да сервирате.

Снимка: iStock; Getty

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай