Тиквичките се обелват и нарязват на ленти, които може да разрежете наполовина, за да ви бъде по-лесно, но разбира се не е задължително. Загрейте тиган с незалепващо покритие. Добавете зехтина, целите скилидки чесън и тиквичките. Гответе ги около 8-10 минути, като трябва леко да се запържат от двете страни.

Извадете ги заедно с чесъна и в същия тиган добавете нарязаните наполовина домати и част от свежите листа босилек. Овкусете със сол и черен пипер и гответе около 5 минути. Намазнете със зехтин подходяща тава за печене, най-добре е да е с незалепващо покритие.

На дъното ѝ разпределете част от тиквичките. Върху тях сложете част от доматите, още свеж босилек и нарязаната на кубчета моцарела. Така продължете да редувате съставките до тяхното изчерпване. За финал поръсете със сирене грана падано. Печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за 10-12 минути или докато сирената се разтопят добре.

Снимка: iStock

Вижте още: