![4 чаши брашно
¼ чаша захар
2 супени лъжици бакпулвер
2 чаени лъжици сол
½ чаена лъжица сода
2 чаши настърган чедър
230 г заквасена сметана
½ чаша рапично олио
1/3 чаша прясно мляко
2 големи яйца](/media/files/resized/article/654x358/bc2/b8f9664002ec37618400bb31c2b1fbc2-f2f1765e519d79c632346e9ee6d75cf3.jpg)
45 мин
-
Порции: 10
Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава за печене в хартия. Смесете брашното, захарта, бакпулвера, солта, содата в купа и разбъркайте. Добавете чедъра.
Отделно разбийте заквасената сметана с олиото, млякото и яйцата в купа. Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте с ръце, докато се смесят и течността се поеме. Омесете тестото върху набрашнена повърхност около 10-12 пъти, докато стане гладко. Разточете го на дебелина около 2 см. Нарежете на кръгове, триъгълници или правоъгълници по ваш избор. Подредете в подготвената тава.
Печете до златисто или за около 20 минути, докато сконите се надигнат.
Снимка: istock
Опитайте още:
Английски скони с масло и касис
Класически френски гужер
Солени маслени бисквити с колбас и грюер