![1 супена лъжица олио
2 големи яйца
Сол и черен пипер на вкус
2 филии хляб
1 супена лъжица меко масло
100 г чедър, настърган
½ авокадо, намачкано](/media/files/resized/article/654x358/822/b97193d58c8a20ebdddb3740707ca822-5eb989dc950123b7c9b5e6f030429896.jpg)
15 мин
-
Порции: 2
Загрейте олиото в тиган на средна температура. Изпържете яйцата в него, като ги разбъркате добре за около 2 минути. Извадете ги от тигана и оставете да се отпуснат за 5 минути. След това ги овкусете с черен пипер и сол.
Намажете всяка филия с масло. Загрейте отново малко мазнина в тигана на средна температура. Запържете филиите от всяка страна до златисто. Покрийте филийките с чедър, яйце и авокадо, като ги разпределите равномерно.
Снимка: iStock
Вижте още: