![1 супена лъжица олио
2 супени лъжици пресен джинджифил
2 чаени лъжици паста къри
1 стрък лимонова трева, намачкан
4 чаши пилешки бульон
3 супени лъжици рибен сос
1 супена лъжица кафява захар
400 мл кокосово мляко от консерва
500 г гъби, нарязани
500 г скариди, обелени и почистени
2 супени лъжици лимонов сок
Сол на вкус
¼ чаша пресен магданоз или кориандър](/media/files/resized/article/654x358/322/fc0d902191f70610548c0c611b467322-d23a6632d0c178899c825792117b40ba.jpg)
45 мин
-
Порции: 4
Загрейте олиото на средна температура в дълбок тиган. Добавете настъргания пресен джинджифил, къри пастата и стритата лимонова трева. Разбърквайте за около 1 минута, докато се смесят и омекнат.
Внимателно излейте пилешкия бульон. Добавете рибения сос и кафявата захар, разбъркайте и намалете котлона. Оставете да къкри 15 минути. Добавете кокосовото мляко и гъбите. Разбърквайте, докато гъбите омекнат за около 5-6 минути.
Накрая добавете скаридите и гответе с разбъркване, докато станат прозрачни или около 5 минути. Накрая добавете лимоновия сок, солта, гарнирайте с магданоз или кориандър.
Снимка: iStock
Опитайте още: