Меню

Тайландска супа със скариди и кокосово мляко

7 ноември 2022 | 06:16 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица олио 
2 супени лъжици пресен джинджифил 
2 чаени лъжици паста къри 
1 стрък лимонова трева, намачкан
4 чаши пилешки бульон 
3 супени лъжици рибен сос
1 супена лъжица кафява захар 
400 мл кокосово мляко от консерва 
500 г гъби, нарязани 
500 г скариди, обелени и почистени 
2 супени лъжици лимонов сок
Сол на вкус 
¼ чаша пресен магданоз или кориандър
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото на средна температура в дълбок тиган. Добавете настъргания пресен джинджифил, къри пастата и стритата лимонова трева. Разбърквайте за около 1 минута, докато се смесят и омекнат.

Внимателно излейте пилешкия бульон. Добавете рибения сос и кафявата захар, разбъркайте и намалете котлона. Оставете да къкри 15 минути. Добавете кокосовото мляко и гъбите. Разбърквайте, докато гъбите омекнат за около 5-6 минути.

Накрая добавете скаридите и гответе с разбъркване, докато станат прозрачни или около 5 минути. Накрая добавете лимоновия сок, солта, гарнирайте с магданоз или кориандър.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай