Меню

Пиле с ориз и босилек по тайландски

12 юни 2021 | 05:39 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 супени лъжици рибен сос
1 чаена лъжица захар
125 мл фъстъчено олио за пържене
775 г сварен ориз жасмин
6 големи скилидки чесън, пресован
1-2 люти чушки, нарязани 
450 г пилешки гърди без кост, нарязани на тънко 
1 чушка, нарязана
1 глава лук, нарязан на ситно
85 г босилек 
1 краставица, нарязана 
25 г пресен кориандър
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Разбъркайте рибения сос със захарта в купа. Загрейте олиото на средна към висока температура. Когато започне да пуши леко, добавете чесъна и лютите чушки. Разбърквайте енергично. Добавете пилето, чушката, лука, рибения сос със захарта. Гответе, докато пилешкото побелее. Увеличете котлона. Добавете ориза и разбъркайте много бързо продуктите, докато сосът се изпари и поеме от продуктите.

Свалете от котлона. Поръсете с босилека, разбъркайте. Гарнирайте по желание с краставицата и кориандъра преди сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай