Меню

Брауни с шоколад и лешници

28 декември 2022 | 06:12 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
3 яйца
150 г захар
95 г обикновено брашно
1 ч. л. бакпулвер
90 г бадемово брашно
150 г масло
160 г тъмен шоколад със 70% какао
60 г печени лешници без сол
50 г. настърган/нарязан шоколад
50 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Лешниците се счукват или нарязват, но не твърде ситно, за да се усещат в сладкиша. Маслото и шоколада (150 г) се разтапят на водна баня, не бива сместа да е вряла или твърде топла. Яйцата се разбиват с миксер заедно със захарта. След това сложете шоколадовата смес и отново разбийте. Добавете брашната и бакпулвера. Когато се получи хомогенно тесто, следва да добавите ядките и нарязания шоколад (50 г). Разбъркайте добре с шпатула. Тестото се изсипва в намазнена тава, в която сте сложили хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай