![1 супена лъжица зехтин
6 бр. пилешко филе от бут
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
1 глава лук, ситно нарязан
1 морков, ситно нарязан
2 скилидки чесън, пресован
1 чаена лъжица риган
1 чаена лъжица червен пипер
½ чаена лъжица чили на прах
½ чаена лъжица мащерка
1 и ½ чаши бял ориз
3 чаши пилешки бульон
1 чаша замразен грах](/media/files/resized/article/654x358/1d0/3af1f0c57d537d0689b96f08cb4c51d0-306f60df0860189ef2454423790d51c8.jpg)
-
Порции: 4
Загрейте зехтина в дълбок тиган на средна към висока температура. Поръсете пилешкото със сол и черен пипер. Втрийте подправките и сложете в тигана. Пържете от всяка страна по няколко минути, докато покафенее. Извадете от тигана и оставете настрана.
Намалете котлона. В същата мазнина запържете лука и морковите за около 5 минути, докато омекнат и се задушат. Добавете чесъна и разбърквайте за още 1 минута. Добавете ригана, червения пипер, чилито, мащерката и още сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте много добре.
Добавете ориза, покрийте с бульона. Оставете да заври, покрийте с капак и оставете да къкри 15 минути. След като течността се абсорбира и оризът набъбне, добавете пилешкото, като го втъкнете в ориза. Добавете граха и разбъркайте. Покрийте за още 2 минути с капака. Сервирайте, когато пилешкото и оризът са напълно омекнали.
Снимка: iStock
Вижте още: