![3 яйца
500 г сирене рикота
150 г захар
50 г картофено нишесте
100 г настърган или нарязан шоколад
½ чаена лъжичка екстракт от ванилия](/media/files/resized/article/654x358/f01/05754d9d6c9f12580239861573c46f01-114a22dc39f8472a37c8ec32f954db45.jpg)
75 мин
-
Порции: 6
В купа с помощта на миксер разбийте яйцата и захарта за няколко минути докато станат пухкави. Добавете картофеното нишесте и ванилията, и отново разбъркайте. Следва да сложите рикотата. Когато се получи хомогенно тесто, сложете шоколада и разбъркайте с шпатула. Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена (или поръсена с картофено нишесте) форма за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 50 минути.
След като сладкишът изстине, може да го поръсите леко с пудра захар.
Снимка: iStock
Опитайте още: