Меню

Сладкиш с шоколадова заливка и сочен блат

26 февруари 2023 | 06:24 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
За блата:
100 г брашно 
20 г натурално какао на прах
80-100 г захар
5 големи яйца
2 по 100 мл прясно мляко
За шоколадовата заливка:
200 г черен/млечен шоколад
200 мл прясно мляко
80 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разделете жълтъците от белтъците. Сложете жълтъците с брашното, какаото и 100 мл мляко в купа и ги разбийте добре с миксер. Отделно разбийте белтъците заедно със захарта до пухкавост. Внимателно ги добавете към останалите съставки. Бъркайте с шпатула. Изсипете тестото в тава за печене с незалепващо покритие, леко намазнена. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

След като блата е изстинал може да го надупчите с вилица и с помощта на лъжица да го напоите с останалата част от прясното мляко (100 мл). Разтопете шоколада заедно с млякото и разбъркайте, за да се получи хомогенна смес. Залейте блата и сложете в хладилник, за да стегне.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )