![1/2 кг агнешки котлети
За соса/глазурата:
100 мл соев сос
1 чаена лъжичка мед
1/2 чаена лъжичка пипер – може да е лют на люспи или черен смлян
зехтин
масло
1-2 скилидки чесън](/media/files/resized/article/654x358/5f8/cd9fb97a4e4e0e29c89cc16c83ef65f8-8a607dc216a6e3c811d57ab79323a0fe.jpg)
20 мин
-
Порции: 2
Месото се начуква леко и се овкусява от двете страни със зехтин. В тиган разтопете бучка масло и сложете котлетите заедно с 1-2 стръка пресен розмарин и 1-2 цели скилидки чесън. Запечете месото от двете страни (около 5 минути за всяка). След това го отделете в чиния. В купа комбинирайте съставките за глазирането и ги сложете в тигана, където е било месото (без да измивате тигана). Когато сосът започне леко да се сгъстява може да върнете котлетите в него. Гответе още няколко минути и сервирайте котлетите с гарнитура по ваше желание.
Снимка: iStock
Вижте още: