![1 пакет паста големи миди
500 г телешка кайма
250 г гъби, нарязани
1 чаша рикота
1 голямо яйце
2 скилидки чесън, пресован
2 чаени лъжици сушен риган
Сол и черен пипер на вкус
300 г доматен сос пасата
1 и ½ чаши настъргана моцарела](/media/files/resized/article/654x358/280/83e05d6c6901ef9b8b52aa08ca3ca280-02bca1ec06678fefce3d4a69327cb550.jpg)
-
Порции: 8
Загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете подсолена вода. Сварете леко пастата миди за около 8 минути. Отцедете и оставете настрана.
Загрейте тиган на средна към висока температура. В него запържете каймата до кафяво за около 7-8 минути. Добавете нарязаните гъби. Гответе с разбъркване, докато гъбите покафенеят и се свият, а течността от тях започне да се изпарява. Отцедете отделената мазнина от сместа. Прехвърлете в отделна купа и оставете да изстине за 10 минути.
Към сместа добавете рикотата, яйцето, чесъна, ригана. Разбъркайте много добре. Овкусете със сол и пипер. Добавете половината от доматения сос на дъното на тава за печене. Подредете мидите в нея. Напълнете всяка мида с плънката. Залейте с останалия доматен сос. Поръсете с настърганата моцарела.
Печете в загрята фурна за около 30 минути или докато моцарелата се разтопи и хване загар.
Снимка: iStock
Опитайте още: