Меню

Пълнена паста с телешко и моцарела

22 юни 2023 | 05:57 | Илияна Николова
1 пакет паста големи миди
500 г телешка кайма
250 г гъби, нарязани 
1 чаша рикота
1 голямо яйце
2 скилидки чесън, пресован 
2 чаени лъжици сушен риган
Сол и черен пипер на вкус 
300 г доматен сос пасата
1 и ½ чаши настъргана моцарела
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете подсолена вода. Сварете леко пастата миди за около 8 минути. Отцедете и оставете настрана.

Загрейте тиган на средна към висока температура. В него запържете каймата до кафяво за около 7-8 минути. Добавете нарязаните гъби. Гответе с разбъркване, докато гъбите покафенеят и се свият, а течността от тях започне да се изпарява. Отцедете отделената мазнина от сместа. Прехвърлете в отделна купа и оставете да изстине за 10 минути.

Към сместа добавете рикотата, яйцето, чесъна, ригана. Разбъркайте много добре. Овкусете със сол и пипер. Добавете половината от доматения сос на дъното на тава за печене. Подредете мидите в нея. Напълнете всяка мида с плънката. Залейте с останалия доматен сос. Поръсете с настърганата моцарела.

Печете в загрята фурна за около 30 минути или докато моцарелата се разтопи и хване загар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай