![2 ч.ч. ориз
10 черни маслини
10 зелени маслини
1 бурканче артишок
2 домата
2-3 консерви риба тон
4 супени лъжици зехтин екстра върджин
200 г сос песто](/media/files/resized/article/654x358/1db/b2718c20d3fc7d0db3b0d83fb04151db-fbbc4c7631dd2ea47bad2346d37dd278.jpg)
40 мин
-
Порции: 2-3
Оризът се слага в цедка и се изплаква добре със студена вода. След това сипете вода в тенджера и добавете малко сол. Когато водата заври, може да добавите ориза. След като е сварен следва да го отцедите добре. Сложете го в купа и добавете към него зехтина. Оставете го да изстине. Отделно в купа комбинирайте нарязаните зеленчуци и рибата. Към изстиналия ориз добавете пестото и разбъркайте хубаво. След това добавете към него останалите съставки. Отново разбъркайте и сервирайте. По желание сложете салатата за половин или един час в хладилник, за да се охлади преди сервиране.
Снимка: iStock
Опитайте още: