Меню

Италианска скиачата (schiacciata) с картофи

3 август 2023 | 14:40 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г картофи
325 мл вода
200 г брашно
60 г настърган пармезан
50 мл зехтин екстра върджин
сол и черен пипер на вкус
1 стрък пресен розмарин
За поръсване:
зехтин
20 г настърган пармезан
70 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Картофите се обелват и настъргват с помощта на ренде. Слагат се в дълбока купа, като към тях се добавят водата, брашното, нарязаният розмарин, настърганият пармезан, зехтинът, сол и черен пипер. Всичко се разбърква много добре. Сместа се пресипва в тава, в която сте сложили хартия за печене. Поръсете с още малко пармезан и зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай