![400 г картофи
325 мл вода
200 г брашно
60 г настърган пармезан
50 мл зехтин екстра върджин
сол и черен пипер на вкус
1 стрък пресен розмарин
За поръсване:
зехтин
20 г настърган пармезан](/media/files/resized/article/654x358/497/c0b18f1b15ebdd02d7e352ec8cb1d497-8b04aa35edb4f373901d68584e65940d.jpg)
70 мин
-
Порции: 2-3
Картофите се обелват и настъргват с помощта на ренде. Слагат се в дълбока купа, като към тях се добавят водата, брашното, нарязаният розмарин, настърганият пармезан, зехтинът, сол и черен пипер. Всичко се разбърква много добре. Сместа се пресипва в тава, в която сте сложили хартия за печене. Поръсете с още малко пармезан и зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.
Снимка: iStock
Вижте още: