![Спрей за готвене
2 супени лъжици масло
1 голяма глава лук, нарязан
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
2 супени лъжици захар
5 големи зелени ябълки, обелени и нарязани
500 г картофи, обелени и нарязани
2 супени лъжици зехтин
6 бр. пилешки бутчета (горна част)
2 супени лъжици пресен магданоз](/media/files/resized/article/654x358/a22/92dc3ec3381da5db88a3d9cbf6748a22-427f97ffc841c2f659c2c57cbbfebb57.jpg)
90 мин
-
Порции: 6
Загрейте фурната на 200 градуса. Напръскайте тава за печене със спрея за готвене. Разтопете маслото в тиган на средна температура. Запържете лука. Поръсете с малко сол и сотирайте за 2 минути. Добавете захарта и продължете да разбърквате, докато се разтопи и лукът стане полупрозрачен или за 6 до 8 минути. Свалете от котлона.
Подредете картофите, ябълките, лука на дъното на тавата. Поръсете с малко зехтин, сол и пипер. Подредете бутчетата отгоре. Втрийте зехтин в тях. Поръсете с магданоз. Печете в загрята фурна за 1 час.
Снимка: iStock
Вижте още: