Меню

Италиански чийзкейк с рикота и лимон

20 октомври 2023 | 14:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
70 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне
  1. Отделете жълтъците от белтъците. 
  2. В купа с помощта на миксер разбийте жълтъците, заедно със захарта, лимоновата кора, рикотата, царевичното нишесте, което е добре да пресеете през цедка. 
  3. Отделно разбийте до пухкавост белтъците и с помощта на шпатула и внимателно бъркане, малко по малко ги добавете към сместа. 
  4. Изсипете тестото в кръгла форма за торта с диаметър около 18 см, в която сте сложили на дъното и по стените хартия за печене. 
  5. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45-50 минути. 
  6. Сервирайте, когато чийзкейкът е напълно охладен.
  7. По желание може да поръсите с пудра захар. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай