IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Сочни пилешки бутчета с вкусна марината
26 ноември 2023 | 06:30 |
Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
70 мин.
Порции: 6-8
Продукти
8 пилешки бутчета с кожата и костите
сол на вкус
3 средно големи глави жълт лук, нарязани на полумесеци
1 розов домат нарязан на кръгчета
За маринатата:
5 супени лъжици доматено пюре
⅓ чаша зехтин екстра върджин
сокът на 1 лимон
4 стрити скилидки чесън
1 чаена лъжичка сушен риган
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
1 чаена лъжичка кимион на прах
1 чаена лъжичка черен пипер
Приготвяне
Месото се овкусява със сол и се подрежда в тава за печене.
В купичка комбинирайте много добре съставките за маринатата.
С нея овкусете месото хубаво и от двете страни.
След това между подредените бутчета може да сложите резените лук и домат.
Добавете водата внимателно, най-добре от ъгълчетата на тавата, за да не отмиете маринатата.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 45 минути или до готовност на месото.
Сервирайте с гарнитура по ваш избор.
Снимка: iStock
Вижте още:
Рецепти с пилешки бутчета
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти с пилешко месо
рецепти за основни ястия
Коментирай
Последни
Четени
Днес почитаме света Сава
Наградиха екипа на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR с престижно отличие
Обичаи и поверия за празника на света Сава
Седмичен хороскоп за 2 – 8 декември
Днес почитаме света Сава
4 зодии, за които декември ще е невероятен
Парис Хилтън и Картър Реум отпразнуваха петата си годишнина
В Източна Европа се надигат консервативни движения в отговор на либералния Запад
За растеж на косата ползвайте моринга
Клоуи Кардашиян няма намерение скоро да се обвързва
Готварство
Баницата на модерната жена: с бекон, чедър и много стил
2 идеи за вечеря под 400 калории
Печена риба по гръцки за Никулден
Категории