Меню

Гризини с бутертесто и бекон

23 ноември 2023 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
35 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне
  1. Развийте бутертестото. Нарежете го на ленти с широчина около 1,5 см. 
  2. След това всяка лента се разрязва наполовина, за да не е толкова дълга и да е удобна за хапване след изпичане. 
  3. Широчината на бекона е добре да съответства на тази на лентите от бутертестото. 
  4. За да я коригирате може да изрежете с помощта на нож. 
  5. Върху всяка лента тесто подредете бекон. 
  6. Завийте на спирали и подредете в тава върху хартия за печене. 
  7. Намажете ги с жълтък и по желание поръсете със сусам. 
  8. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай