Меню

Елхички от бутертесто с шоколад

7 декември 2023 | 12:00 | Михаела Лазарова
лесно
Снимка: istock
50 мин.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне
  1. Разгънете едното тесто. 
  2. Намажете го много добре с шоколада. 
  3. Сложете внимателно второто бутертесто отгоре. 
  4. С много остър нож или нож за пица нарежете слепените листа тесто на ленти. 
  5. Ширината на лентите тесто трябва да е около 1,5/2 см. 
  6. След това всяка лента се набожда на дървено шишче за печене, така че да опише формата на елхичка. 
  7. Подредете готовите елхички в тава върху хартия за печене. 
  8. Ако имате формичка за сладки може да изрежете от бутертесто звездички, които да добавите като връх за всяка елха. 
  9. Намажете елхичките с жълтък. 
  10. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 25-30 минути. 
  11. Извадете изпечените елхички от фурната и ги оставете да изстинат. 
  12. Преди да сервирате, може да поръсите с пудра захар. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай