Меню

Коледни бисквити с двоен шоколад

14 декември 2023 | 07:00 | Мария Василева
лесно
Добави в любими
Коледни бисквити с двоен шоколад
60-80 мин.

  • Порции: 10-20

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната до 180 градуса и застелете тава с хартия за печене.
  2. В средно голяма купа разбийте заедно брашното, какаото на прах, содата и солта.
  3. В купа с миксер разбийте маслото и захарта, докато станат пухкави.
  4. Добавете яйцата, едно по едно и разбърквайте добре след всяко добавяне.
  5. Разбийте и ванилията.
  6. Добавете сухите съставки и парченцата шоколад и разбъркайте на ниска скорост, докато се смесят.
  7. Поръсете работната повърхност с брашно.
  8. С помощта на гумена шпатула изстържете лепкавото тесто върху работната повърхност и поръсете горната част на тестото леко с брашно.
  9. С ръцете си оформете тестото на груба топка (ако все още е твърде лепкаво, поръсете с още малко брашно) и разрежете на две.
  10. Оформете парчетата тесто на две къси дебели ленти, като ги разточите леко напред и назад.
  11. Поставете върху подготвения лист за печене и ги оформете отново, като достигнете около 2 см дебелина и ширина 5 см.
  12. Печете около 35 минути, докато сместа стегне на пипане.
  13. Оставете бисквитите да се охладят за около 5 минути или докато изстинат достатъчно, за да се докоснат.
  14. След това с помощта на остър нож нарежете парчетата по диагонала на 2 см филийки.
  15. Обърнете бисквитите настрани (така, че срязаните страни да са надолу) и поставете обратно във фурната за 10 минути, за да изсъхнат и да станат хрупкави. Оставете да изстинат и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай