Меню

Традиционен тиквеник

8 декември 2023 | 10:30 | Мария Дуковска
5 от 1 гласа
лесно
Снимка: iStock
45 мин.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне
  1. Нарязвате и обелвате тиквата, след което я рендосвате. 
  2. В голяма купа слагате тиквата, канелата, захарта, орехите и предварително рендосаната лимонена кора. 
  3. Разбърквате добре. 
  4. Започвате да приготвяте корите, като на всяка кора се слага по малко олио и в единия край се разстила от плънката. 
  5. Завивате кората на фунийка, след което нареждате в тавата. В тавата можете да сложите хартия за печене, за да не ви залепва и загаря.
  6. Печете на умерена фурна около 20-30 минути. Добре е да следите как се пече, защото става бързо и да не ви изгори.
  7. След като е готова, можете да поръсите с пудра захар.

Приятен апетит!

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?