Меню

Рецепта за сос Айоли

9 януари 2024 | 07:00 | Михаела Лазарова
4 от 2 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
15 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. В подходяща купа или кухненски робот сложете жълтъците, солта и чесъна. 
  2. Разбийте добре. 
  3. Може да ползвате и телена бъркалка, но ще ви е по-трудно. 
  4. Започнете отново да разбивате и добавяйте на тънка струйка зехтина. 
  5. Трябва да се получи гладка и пухкава смес като на майонеза. 
  6. За финал добавете лимоновия сок и коригирайте солта и лимоновия сок на вкус. 
  7. Отново разбийте и сервирайте. 
  8. Сосът е подходящ за сандвичи, печени или пържени картофи, зеленчуци, супи, печено месо.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай