Меню

Пилешки гърди с винено-лимонов сос

12 февруари 2024 | 07:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Снимка: istock
45 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. Пилешкото месо се начуква добре, за да стане тънко и вкусно. 
  2. След това се овкусява със сол и черен пипер на вкус и се овалва в брашното. 
  3. В дълбок тиган загрейте зехтина. 
  4. Добавете в него чесъна и каперсите. 
  5. Гответе около 1 минута и добавете месото. 
  6. Запържете го от двете страни до леко златистокафяво. 
  7. След това може да добавите маслото, виното, лимоновия сок, магданоза и сол. 
  8. Оставете да се готви, докато сосът се редуцира. 
  9. Сервирайте с гарнитура по ваш избор. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай