Меню

Паста строцапрети с аншоа

18 февруари 2024 | 07:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
20 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. Сложете пастата да се вари според инструкциите на опаковката в леко подсолена вода.
  2. Пастата трябва да е ал денте.
  3. През това време в голям тиган разтопете маслото и добавете чесъна и аншоата. 
  4. Разбъркайте и оставете аншоата да се разтвори. 
  5. Добавете нарязаната люта чушка и виното. 
  6. След това отстранете скилидките чесън. 
  7. Добавете сварената и отцедена паста в тигана. 
  8. Добавете и около ½ черпак от водата, в която се е варила пастата. 
  9. Следва да сложите магданоза и лимоновата кора. 
  10. Бъркайте, докато се получи кремообразен сос. 
  11. Накрая овкусете със зехтин, разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай