Меню

Рагу болонезе

6 февруари 2024 | 05:10 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. В голям тиган загрейте 2 супени лъжици от маслото на среден огън. 
  2. Запържете лука, морковите, целината и панчетата. 
  3. Разбърквайте около 10 минути или докато омекнат и покафенеят. 
  4. Прехвърлете ги в друг голям тиган. 
  5. В същия тиган загрейте зехтина. В него запържете двата вида кайма с разбъркване, за да се смесят. 
  6. Можете да ги омесите предварително или да използвате готова смес. 
  7. След като каймата започне да се разделя на трохи, добавете виното. 
  8. Увеличете котлона и оставете течността да се изпари, като не спирате да разбърквате. 
  9. Прехвърлете каймата в другия тиган при зеленчуците и панчетата. 
  10. В изпразнения тиган добавете бульона и доматената паста. Оставете да заври. 
  11. Намалете котлона и оставете леко да къкри за 45 минути, докато сосът се сгъсти и редуцира. 
  12. Разбърквайте от време на време. 
  13. Сварете паста по избор, отцедете и я използвайте за канапе, върху което да сервирате богатото рагу болонезе. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай