Меню

Оригинална паста путанеска

2 февруари 2024 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Оригинална паста путанеска
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Кипнете подсолена вода и сварете спагетите за 8 до 10 минути. Отцедете и оставете настрана.
  2. Загрейте зехтина в дълбок тиган. 
  3. В него запържете чесъна и лука, докато станат прозрачни и покафенеят или около 3-4 минути. 
  4. Добавете червения пипер, ригана и аншоата. 
  5. Разбърквайте още 2-3 минути, докато аншоата започне да се разпада. 
  6. Добавете доматите в тигана, увеличете котлона и оставете получения сос да заври. 
  7. С дървена лъжица притискайте доматите и останалите съставки така, че да се разпаднат и смесят добре. 
  8. Гответе около 10 минути, докато сосът се сгъсти и редуцира. 
  9. Добавете маслините и каперсите към соса. 
  10. Накрая добавете отцедената паста, разбъркайте, за да се смеси със соса и сервирайте. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай