IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пиле с артишок и гъби
24 февруари 2024 | 06:30 |
Илияна Николова
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 10
Продукти
4 бр. пилешки гърди без кост
Сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица масло
200 г маринован артишок от буркан
1 чаша нарязани гъби, пресни
1 чаша бяло вино
1 супена лъжица каперси
Пресен магданоз за поръсване
Приготвяне
Овкусете пилешкото със сол и пипер, втрийте добре.
Загрейте зехтина и маслото в тиган на средна към висока температура.
В него запечатайте месото от двете страни за по 5 до 7 минути от всяка страна.
Извадете месото от тигана и оставете настрана.
В тигана добавете отцедения артишок и гъбите.
Сотирайте в същата мазнина, докато покафенеят и омекнат.
Върнете пилешкото в тигана.
Залейте със запазената марината от артишока и бялото вино.
Намалете котлона на слабо и оставете да къкри 15 минути.
Накрая добавете каперсите и ситно нарязания магданоз. Свалете от огъня и сервирайте.
Свързани статии
Панирани пилешки гърди с пармезан
Пилешки бутчета с паприка, лимон и ориз
Пилешки гърди с гръцка марината
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
пиле
рецепта
гъби
артишок
Коментирай
Последни
Четени
Таро карта за 19 юли, събота
Задължителни ястия за Илинден
Дневен хороскоп за 19 юли, събота
3 зодии, склонни да се женят по-късно в живота
Трапезата на Илинден
Честит имен ден на Марина!
Южна Корея възнамерява да построи база на Луната
Blue Origin ще изстреля мисията EscaPADE към Марс
Загадъчен гигантски череп в пустинята: Какво засне НАСА от орбита
НЛО обекти привлякоха вниманието в Мексико и Ню Йорк
Кой е Раймир Сатъртуейт – мъжът, който твърди, че е син на Джей Зи
Благодарна – Megan Thee Stallion откри любовта с баскетболиста Клей Томпсън
Кейт Бекинсейл тъгува след смъртта на майка си
Според зодията – как да възпитавате детето си така, че то да разгърне пълния си потенциал
На какво може да се дължи йо-йо ефекта след диетата?
4 прости упражнения помагат да се справим с безсънието
Гонореята е с висок процент на безсимптомно носителство
Опасни ли са паник атаките?
Ретрограден Меркурий - какво предстои за зодиите?
Кокосовите парфюми превземат лято 2025
A$AP Rocky много се грижи за Риана през третата бременност
Прехвърчат искри между Джесика Алба и Орландо Блум?
продава, Тристаен апартамент, 126 m2 София, Младост 1а, 305000 EUR
продава, Четиристаен апартамент, 157 m2 София, Младост 1а, 376900 EUR
продава, Тристаен апартамент, 99 m2 Варна, Виница, 156000 EUR
продава, Къща, 240 m2 София, Иваняне (с.), 698000 EUR
Готварство
Хрупкав прасковен коблер
Трапезата на Илинден
Пухкави хлебчета с масло
Категории