Меню

Пилешки бутчета с паприка, лимон и ориз

5 февруари 2024 | 06:30 | Илияна Николова
1 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Пилешки бутчета с паприка, лимон и ориз
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  2. Загрейте зехтина в дълбок тиган на средна към висока температура. 
  3. Овкусете бутчетата с паприката, 1 чаена лъжица сол, ¼ чаена лъжица чеснов прах. 
  4. Втрийте много добре в месото, така че да полепне навсякъде. 
  5. Сложете пилешкото в тигана и гответе до златисто за около 4-5 минути от всяка страна. 
  6. Прехвърлете в чиния и оставете настрана. 
  7. Разтопете маслото в същия тиган. В него запържете лука. Разбърквайте за около 2-3 минути, докато омекне. 
  8. Сложете бутчетата в дълбока тава. Залейте с бульона и водата. 
  9. Добавете ориза, лимоновия сок, останалата сол и останалия чеснов прах, както и черния пипер. 
  10. Покрийте с капак и печете за 30 минути. Свалете капака и печете за още 20 минути, като усилите фурната още малко. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Модератор ( преди 2 месеца )
До Куртко: Ето от речник на БАН: Паприка ж. Червена чушка; пиперка. Но езикът е жив, развива се и значението на много думи често се променя. Паприкаш например е ястие от месо с чушки, а понякога наричани пиперки...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Куртко ( преди 2 месеца )