IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Шоколадов пудинг с бадемово мляко
26 февруари 2024 | 06:30 |
Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
160 мин.
Порции: 2-3
Продукти
500 мл бадемово мляко
4 с.л. натурално какао на прах
щипка сол
канела на прах на вкус
180 г кристална захар
40 г царевично нишесте
120 г нарязан шоколад – тъмен или млечен
85 г тахан
Приготвяне
В подходяща тенджера комбинирайте какаото, захарта, царевичното нишесте, канелата и солта.
Добавете млякото и разбийте, докато сухите съставки се свържат добре с млякото.
Поставете тенджерата на котлона на средно силен огън и нека пудингът да заври, но през това време бъркайте непрекъснато.
След като заври, продължете да го готвите, като разбърквате още около 1 минута.
Махнете го от котлона.
Добавете нарязания шоколад и тахана и разбъркайте, докато шоколадът се разтопи и пудингът стане напълно гладък.
Разпределете пудинга в подходящи купички или чаши.
Изчакайте няколко минути, за да се охлади леко.
След това всяка купичка се покрива добре със свежо фолио, като притиснете леко фолиото, така че да опре в пудинга.
Това се прави, за да не се образува коричка.
Сложете в хладилник за 2 часа и след това сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още:
20 рецепти за домашен крем или пудинг
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти за десерти с шоколад
рецепти за кремове
Коментирай
Последни
Четени
8 любими италиански рецепти
Пълнолуние в Козирог на 10 юли – интензивна енергия
Спрей със сол или спрей със захар – тайната на разкошните къдрици
Дневен хороскоп за 8 юли, вторник
Дневен хороскоп за 9 юли, сряда
3 зодии ще се радват на повече пари до края на юли
Шанс за спасение: Lockheed Martin предлага да достави проби от Марс на половин цена
Древен свят на 140 хил. години бе открит на океанското дъно
Нов подход в търсенето на извънземен разум: Къде насочват усилията си експертите
Дошъл от Космоса: В Австралия откриха камък, по-стар от планетата Земя
Ясна е причината за смъртта на актьора Майкъл Медсън
Усещане за лято – Как правилно да използваме бронзант за красив шоколадов тен
Кая Гербер грее от любов с гаджето си Люис Пулман
Брижит Макрон постави отново съпруга си Еманюел Макрон в неудобно положение
Какво преживява тялото ни след раждането?
Какво представлява цистоскопията и какво е нейното предназначение?
Кожни инфекции и грижа за кожата при по-възрастните през лятото
Клинични прояви и нови диагностични подходи при синдром на Окамото
Джеси Джей с блага вест: Ракът не се е разпространил
Венера в Близнаци - какво чака зодиите?
София Вергара - топлес в Ибиса
Приянка Чопра: Дъщеря ми се мисли за принцеса
продава, Търговски обект, m2 София, Люлин 10, 475000 EUR
продава, Магазин, 130 m2 София, Изгрев, 455000 EUR
продава, Двустаен апартамент, 84 m2 София, Младост 4, 227000 EUR
продава, Тристаен апартамент, 103 m2 София, Младост 4, 278000 EUR
Готварство
8 любими италиански рецепти
Гъмбо със скариди, кайма, бекон и бамя
Разкошни макарони на фурна с кафява захар
Категории