Меню

Шоколадов пудинг с бадемово мляко

26 февруари 2024 | 06:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
160 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. В подходяща тенджера комбинирайте какаото, захарта, царевичното нишесте, канелата и солта.
  2. Добавете млякото и разбийте, докато сухите съставки се свържат добре с млякото.
  3. Поставете тенджерата на котлона на средно силен огън и нека пудингът да заври, но през това време бъркайте непрекъснато.
  4. След като заври, продължете да го готвите, като разбърквате още около 1 минута. 
  5. Махнете го от котлона.
  6. Добавете нарязания шоколад и тахана и разбъркайте, докато шоколадът се разтопи и пудингът стане напълно гладък. 
  7. Разпределете пудинга в подходящи купички или чаши. 
  8. Изчакайте няколко минути, за да се охлади леко. 
  9. След това всяка купичка се покрива добре със свежо фолио, като притиснете леко фолиото, така че да опре в пудинга. 
  10. Това се прави, за да не се образува коричка. 
  11. Сложете в хладилник за 2 часа и след това сервирайте. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай