IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Posoka
Boec
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Шоколадов пудинг с бадемово мляко
26 февруари 2024 | 06:30 |
Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
160 мин.
Порции: 2-3
Продукти
500 мл бадемово мляко
4 с.л. натурално какао на прах
щипка сол
канела на прах на вкус
180 г кристална захар
40 г царевично нишесте
120 г нарязан шоколад – тъмен или млечен
85 г тахан
Приготвяне
В подходяща тенджера комбинирайте какаото, захарта, царевичното нишесте, канелата и солта.
Добавете млякото и разбийте, докато сухите съставки се свържат добре с млякото.
Поставете тенджерата на котлона на средно силен огън и нека пудингът да заври, но през това време бъркайте непрекъснато.
След като заври, продължете да го готвите, като разбърквате още около 1 минута.
Махнете го от котлона.
Добавете нарязания шоколад и тахана и разбъркайте, докато шоколадът се разтопи и пудингът стане напълно гладък.
Разпределете пудинга в подходящи купички или чаши.
Изчакайте няколко минути, за да се охлади леко.
След това всяка купичка се покрива добре със свежо фолио, като притиснете леко фолиото, така че да опре в пудинга.
Това се прави, за да не се образува коричка.
Сложете в хладилник за 2 часа и след това сервирайте.
Снимка: iStock
Вижте още:
20 рецепти за домашен крем или пудинг
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти за десерти с шоколад
рецепти за кремове
Коментирай
Последни
Четени
Любовен хороскоп за 29 април – 5 май
Таро карта за 27 април
Дневен хороскоп за 27 април
Тест: Дървото на желанията
Женски хороскоп за май
Плодове, които можете да ядете, ако имате диабет
САЩ нямат свободни системи Patriot, които да дадат на Украйна
Украйна атакува Русия с дронове, свалени са 68 през нощта
Любовен хороскоп за всички зодии за 29 април – 5 май
Засякоха 22 военни самолета на Китай в Тайванския проток
Корозирала авиобомба е намерена в кв. "Възраждане" вчера
ПСС: Времето в планините ще е добро за разходки до обяд
Джебчии и измами: За какво да внимават туристите в Атина
Рецептата Dnes: Ароматна марината за агнешко
Маникюр за Великден – зайци, яйца и пастелни цветове
75 Hard Challenge – фитнес предизвикателството, което подлуди света
София Буш се призна за хомосексуална: Връзката с жена ме съживи
Салма Хайек публикува непоказвани снимки от сватбата й с милиардера Франсоа-Анри Пино
Коклюш и усложнения при възрастни
Министерство на здравеопазването започва мерки срещу коклюша
Две мозъчни области са свързани с психоза
Предсърдното мъждене засяга все повече млади хора
3 зодии, които се държат детински
4 хита в маникюрите за Великден
Джена Дюън - изморена заради бременността, Стив Кази ѝ помага
Зендая показа кои рокли са хит за пролетта
Готварство
Брауни с фурми и орехи без печене
Великденски сладки
3 пролетни рецепти за обяд под 450 калории
Категории