Меню

Тирамису с яйца и маскарпоне

23 март 2024 | 06:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
240 мин.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне
  1. Сварете кафето, сипете го в подходяща дълбока чиния или купа. 
  2. Подсладете го със захар според вкуса ви и го оставете да изстине. 
  3. Разделете яйцата, като отделите белтъците от жълтъците. 
  4. С помощта на миксер разбийте половината захар заедно с жълтъците. 
  5. Когато се получи пухкава смес, добавете маскарпонето и отново разбийте добре.
  6. Почистете много добре бъркалките и преминете към разбиването на белтъците. 
  7. Малко по малко добавете останалата захар. 
  8. Трябва да се получи пухкава смес. 
  9. Малко по малко започнете да добавяте белтъците към жълтъците и маскарпонето. 
  10. Ползвайте шпатула за бъркане, като бъркате от долу нагоре. 
  11. Трябва да се получи гладък крем. 
  12. На дъното на подходяща форма за направата на тирамисуто намажете равномерно малко количество от крема. 
  13. Започнете да напоявате бишкотите в кафето. 
  14. Наредете един слой във формата и ги намажете с крем. 
  15. След това подредете още един слой напоени бишкоти. 
  16. Редувайте бишкоти и крем. 
  17. Завършете тирамисуто с крем. 
  18. Покрийте формата със свежо или алуминиево фолио и поставете тирамисуто в хладилник за няколко часа. 
  19. Преди да го сервирате, поръсете сладкиша през цедка или сито с натурално какао на прах. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай