IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Да си поговорим
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Тирамису с яйца и маскарпоне
23 март 2024 | 06:00 |
Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
240 мин.
Порции: 8-10
Продукти
750 г сирене маскарпоне
5 броя много пресни яйца
250 г бишкоти за тирамису
120 г захар
300 мл кафе
натурално какао на прах за поръсване
Приготвяне
Сварете кафето, сипете го в подходяща дълбока чиния или купа.
Подсладете го със захар според вкуса ви и го оставете да изстине.
Разделете яйцата, като отделите белтъците от жълтъците.
С помощта на миксер разбийте половината захар заедно с жълтъците.
Когато се получи пухкава смес, добавете маскарпонето и отново разбийте добре.
Почистете много добре бъркалките и преминете към разбиването на белтъците.
Малко по малко добавете останалата захар.
Трябва да се получи пухкава смес.
Малко по малко започнете да добавяте белтъците към жълтъците и маскарпонето.
Ползвайте шпатула за бъркане, като бъркате от долу нагоре.
Трябва да се получи гладък крем.
На дъното на подходяща форма за направата на тирамисуто намажете равномерно малко количество от крема.
Започнете да напоявате бишкотите в кафето.
Наредете един слой във формата и ги намажете с крем.
След това подредете още един слой напоени бишкоти.
Редувайте бишкоти и крем.
Завършете тирамисуто с крем.
Покрийте формата със свежо или алуминиево фолио и поставете тирамисуто в хладилник за няколко часа.
Преди да го сервирате, поръсете сладкиша през цедка или сито с натурално какао на прах.
Снимка: iStock
Опитайте още:
Лесно тирамису от Гордън Рамзи
Тирамису с ананас
Тирамису с козунак в чаша
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти за торти
тирамису
рецепти за кекс
Коментирай
Последни
Четени
Спрей със сол или спрей със захар – тайната на разкошните къдрици
Гъмбо със скариди, кайма, бекон и бамя
5 идеи как да направите градинската люлка още по-уютна
Дневен хороскоп за 8 юли, вторник
Дневен хороскоп за 9 юли, сряда
3 зодии ще се радват на повече пари до края на юли
Древен свят на 140 хил. години бе открит на океанското дъно
Нов подход в търсенето на извънземен разум: Къде насочват усилията си експертите
Дошъл от Космоса: В Австралия откриха камък, по-стар от планетата Земя
Gateway се зарежда: Рекордните слънчеви крила минаха успешно теста
Сбогом, къси поли – Пола-панталон е най-актуалната тенденция за лято 2025
Хороскопът ви за 9 юли
Брачните проблеми са в миналото – Джъстин намери своето винаги и завинаги в лицето на Хейли
Най-накрая – Дженифър Анистън разкри публично връзката си с красив любовен гуру
Какво представлява цистоскопията и какво е нейното предназначение?
Кожни инфекции и грижа за кожата при по-възрастните през лятото
Клинични прояви и нови диагностични подходи при синдром на Окамото
Помага ли алкохолът при тревожност или обратното?
Венера в Близнаци - какво чака зодиите?
София Вергара - топлес в Ибиса
Приянка Чопра: Дъщеря ми се мисли за принцеса
Защо българските разработчици предпочитат Етериум?
продава, Търговски обект, m2 София, Люлин 10, 475000 EUR
продава, Магазин, 130 m2 София, Изгрев, 455000 EUR
продава, Двустаен апартамент, 84 m2 София, Младост 4, 227000 EUR
продава, Тристаен апартамент, 103 m2 София, Младост 4, 278000 EUR
Готварство
Гъмбо със скариди, кайма, бекон и бамя
Разкошни макарони на фурна с кафява захар
Лятно смути с манго и портокал
Категории