Меню

Кекс с ирландски ликьор

2 април 2024 | 05:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Кекс с ирландски ликьор
60.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  2. Напръскайте кръгла форма за кекс със спрей за готвене и размажете добре. 
  3. Поръсете натрошените орехови ядки по дъното на формата. 
  4. Смесете сухите съставки в купа и разбъркайте. 
  5. Разбийте яйцата, ликьора, олиото, водата и ванилията с миксер за 5-6 минути на бързи обороти. 
  6. Залейте орехите с тестото. 
  7. Печете в предварително загрята фурна до суха клечка или около 1 час. 
  8. Извадете кекса от фурната и оставете да изстине върху решетка за минимум 30 минути. 
  9. За глазурата:
  10. Смесете захарта, разтопеното масло и водата в малка тенджера. 
  11. Загрейте на среден котлон, докато започне да завира или за около 5-6 минути, като разбърквате постоянно. 
  12. Свалете от котлона и добавете ликьора. 
  13. Разбъркайте, за да се смесят всички съставки. 
  14. Залейте кекса с глазурата и оставете да изстине напълно. 
  15. Приберете в хладилник за около 30 минути, преди да разрежете и да сервирате. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай