Меню

Традиционен кубински кекс с ром

23 април 2024 | 05:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Традиционен кубински кекс с ром
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Разбийте маслото с миксер на бързи обороти, като добавяте захарта малко по малко, докато се получи пухкава смес. 
  2. Добавете яйцата едно по едно, разбивайте с миксера. Накрая добавете и жълтъка. 
  3. Разбийте до пълно хомогенизиране на сместа. 
  4. Добавете и ванилията заедно със следващите три съставки от списъка. 
  5. Отделно в голяма купа смесете брашното със содата, солта и бакпулвера. Разбъркайте. 
  6. Добавете сухите съставки към сместа с маслото и яйцата, като оставите част от сухата смес за накрая.  
  7. Добавете и сметаната. Разбийте. 
  8. Накрая добавете оставащата суха смес. Важно е да започнете и да завършите с нея. 
  9. Разбийте с миксера до пълно смесване. 
  10. Излейте сместа в намазнена кръгла форма за печене. 
  11. Печете за около час или до суха клечка. 
  12. Оставете кекса да изстине върху решетка, преди да извадите от формата. 
  13. След като го извадите, намажете кекса със сиропа по ваш избор с помощта на четка. 
  14. Оставете да изстине напълно, преди да разрежете и сервирате. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай