Меню

Сицилиански аранчини с моцарела

10 май 2024 | 05:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Сицилиански аранчини с моцарела
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Сложете добре сварения ориз в тенджера заедно с бульона и ½ лъжичка сол на среден огън на котлона. 
  2. Нека заври, след което разбърквайте от време на време, докато започне да се сгъстява или около 5-6 минути. 
  3. Добавете пармезана. 
  4. Свалете от котлона и оставете да изстине известно време. 
  5. Накъсайте моцарелата на едри парченца. 
  6. Оформете яйцевидни топчета от сместа с ориза, като използвате дланите си. 
  7. Пъхнете по едно топче моцарела във всяко аранчини и притиснете с пръсти отново, за да оформите. 
  8. След като сте оформили всички аранчини – приберете ги в хладилника за 30 минути да се стегнат. 
  9. Междувременно подгответе три плитки чинии. 
  10. В едната счупете и разбийте яйцата, във втората сложете брашното с оставащата сол и пипера, а в третата – галетата. 
  11. Загрейте мазнината за пържене на силен огън. 
  12. Потопете всяко аранчини първо в брашното, след това в яйцата, а накрая в галетата. 
  13. Пържете до златиста и хрупкава коричка. 
  14. Отцедете върху хартия, преди да сервирате с лимоновите резени. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай