IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Тест
Видео рецепти
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пухкави палачинки
5 юни 2024 | 06:30 |
Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
20 мин.
Порции: 4
Продукти
3 яйца
35 г брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
2 супени лъжици прясно мляко
2 супени лъжици масло за изпичане на палачинките
Приготвяне
Отделете жълтъците от белтъците.
Разбийте белтъците на пяна и добавете към тях захарта.
Продължете да разбивате, докато се получи хубава пухкава смес.
Комбинирайте жълтъците с пресятото брашно, бакпулвера и млякото.
Добавете към тях половината от разбитите белтъци.
Бъркайте внимателно с шпатула.
След това добавете внимателно и останалата част от тях.
Загрейте тиган на слаб огън и разтопете малко масло.
С помощта на супена лъжица или такава за сладолед оформете малки купчинки.
Добавете в тигана една чаена лъжичка вода и го похлупете с похлупак.
Гответе няколко минути, преди да обърнете и да продължите да готвите от другата страна.
Палачинките трябва да са златистокафяви.
Сервирайте ги както обичате да ги хапвате.
Снимка: iStock
Вижте още:
Шведски палачинки
Палачинки с банани и овесени ядки
Класическа рецепта за палачинки
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
рецепти за палачинки
рецепти за десерти
Коментирай
Последни
Четени
Поверия и обичаи за Малка Богородица
Любовен хороскоп за 9 -15 септември
Таро карта за 7 септември
Какво послание ви носят вашите ангели пазители според датата ви на раждане
Как да хващате окото на мъжете всеки път
10 ефикасни средства при силен косопад
Любовен хороскоп за 9 - 15 септември: Емоции, изненади и късмет
В IT индустрията няма лоша конкуренция и е отворена към жените
Супертайфунът "Яги" връхлетя Китай и взе жертви
Цанко Цанков с исторически успех: Преплува 108 км по река Дунав
Евтини китайски електромобили заливат пазарите
Земетресение с магнитуд 5 разлюля Южна Турция
Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад
Украйна е свалила 58 от 67 дрона, с които я е атакувала Русия тази нощ
„Старлайнър“ се завърна на Земята без екипажа си (видео)
Учени от Израел откриха растение, което намалява нивата на кръвната захар
Откриха тревожно количество пластмаса в човешкия мозък
Ще броят свръхмасивните черни дупки с нов апарат на МКС
Разширени вени, влошаване след жегите и ролята на упражненията и физиотерапията
Плеврален излив - не е самостоятелна болест
Защо е полезно да ядем спанак?
Берберинът контролира кръвната захар
7 модни тенденции от 90-те, които ще властват тази есен
7 изометрични упражнения за сила и издръжливост
Просеко - емблемата на италианския лайфстайл
Модни съвети - 7 тоалета за променливото време
Готварство
Перфектната закуска за отслабване
Кето торта "Червено кадифе"
Трапезата на Малка Богородица
Категории