Меню

Мафлуса

21 септември 2008 | 14:12 | Аз жената
Добави в любими
2 тиквички
1 ч. ч. кисело мляко
1-2 с. лъж. майонеза (опционално)
1/3 връзка копър
3-4 скилидки чесън
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Това е арабска салата-предястие, пикантно и много приятно.
Двете тиквички се измиват, обелват и нарязват на 3-4 парчета. Варят се в подсолена вода, след завирането около 10 минути. Изцеждат се добре.
В купа се поставят тиквичките, чесънът и се мели с пасатор до получаването на пюре. Добавят се киселото мляко, по желание майонезата, сол на вкус, копър. Мафлусата е готова. Приятен апетит!

* * *

Хапки Морому

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай